Apiterapia in pediatrie

apiterapie in pediatrie

apiterapie in pediatrie


[GARD align="left"]
Trebuie subliniat ca pentru copii cu varsta mai mica de un an, consumul de miere de albine este interzis. Mierea poate contine spori ce pot provoca botulism infantil. Bacteriile clostridium botulinum se inmultesc rapid in tractul gastro-intestinal insuficient dezvoltat al copiilor cu varsta cuprinsa intre 6 saptamani si 6 luni si le pun viata in pericol. Tubul digestiv ajunge la maturitate in jurul varstei de 12 luni, iar dupa acesta varsta copii nu mai sunt afectati de aceste bacterii.

Cu toate ca mierea de albine este un aliment ce a fost administrat copiilor de milenii, sub forma bruta sau in amestec cu unt topit sau lapte, in ultima suta de ani s-au stabilit calitatile binefacatoare ale mierii in tratarea digestiilor durereoase sau in cazul diferitelor anomalii de dezvoltare. Acest fapt se datoreaza proprietatilor imunostimulatoare si energetice ale mierii. Terapeutic, mierea poate fi utilizata si in caz de infectii, constipatii  sau pentru anorexie. Nu fermenteaza in intestin si are un aport important in digestia grasimilor si a proteinelor; este usor absorbita.

Administrarea laptisorului de matca este un mijloc eficient de stimulare a dezvoltarii copiilor prematuri, deoarece acesta are capacitatea de a imbunatati asimilatia intestinala a substantelor nutritive. Laptisorul de matca este folosit destul de larg in alimentatia copiilor in ultimii zeci de ani datorita calitatilor ce le are.

Propolisul este folosit cu rezultate foarte bune la tratarea inflamatiilor pielii copilului la nivel de pliuri de pe fese sau picioare.

Apilarnil-ul este foarte apreciat si da rezultate bune in tratarea dezvoltarii psihomotorii a copilului. Insotit de polen, miere si laptisor de matca conduce la imbunatatirea memoriei si atentiei.

Acest articol a fost publicat în apiterapie și etichetat cu , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>