Apiterapia si afectiunile oto-rino-laringologice

otorinolaringo

otorinolaringo

[GARD align="left"]

Bineinteles ca domeniul ORL este cel mai “vizat” de produsele si tehnicile folosite in apiterapie. De mii de ani mierea in diferite combinatii este folosita pentru calmarea tusei, a laringitelor sau a durerilor de gat. Calitatile mierii se datoreaza uleiurilor volatile din compozitia acesteia, dar si proprietatilor ei antibacteriene. Mierea  este un bun expectorant dar are si calitati antitusive excelente.

In tartarea amigdalitelor si a guturaiului se foloseste propolis impreuna cu laptisor de matca. Pastura ofera rezultate foarte bune in tratarea infectiilor respiratorii.

Daca aveti probleme ca sinuzita sau rinita, cel mai bun medicament este mierea in fagure, capacita cat mai bine (maturata bine). V-o recomand cu caldura, eu fac cate o cura de doua saptamani pe an.

Pe tractul respirator se foloseste cu succes propolis. Calitatea care il scoate in fata tratamentelor obisnuite este faptul ca opreste rapid durerea iar actiunea lui se intinde pe perioade lungi de timp. Pentru infectia cailor respiratorii sunt destul de multe produse pe baza de propois, si sub toate formele. De la simple capsule la aerosoli sau solutii.

In tratarea gripei sai in cazul unor infectii virale acute laptisorul de matca este eficient si foarte bine tolerat si de copii dar si de adulti.

Acest articol a fost publicat în apiterapie și etichetat cu . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>