Dictionar apicol – L

LANGSTROTH, L =  parintele apiculturii practice. Preot originar din Philadelphia ce a trait in Ohio si a studiat metodologic si in practica cresterea si dezvoltarea albinelor. A inteles nevoia de spati a albinelor, conceptele sale ducand catre stupul de astazi cu rame mobile. A trait intre anii 1810  si 1895.

LANTETA DE TRANSVAZARE = sonda folosita in procesul de mutare al larvei.

LANTUL ALBINELOR = un grup de albine tinere, care au gusa plina cu miere si care se ataseaza una de alta si secreta ceara.

LARVA = a doua perioada a metamorfozei albinei, stadiu in care arata ca un vierme.

LAPTISOR DE MATCA = substanta de consistenta laptelui produsa de glandele hipofaringiene ale albinelor doici pentru a hrani larvele in dezvoltare.

LARGIREA CUIBULUI = asezarea unui fagure gol intre doi faguri cu puiet pentru a obilga matca sa depuna si pe cel gol puiet.

LEAT SUPERIOR = partea de sus a unei rame.

LEVULOZA = vezi FRUCTOZA

LIMPEZIRE = rezultatul obtinut in urma procedeelor de separare a mierii de impuritati si resturi de ceara prindecantare, filtrare sau strecurare.

LINIA ALBINEI = distanta cea mai scurta dintre doua puncte, asa cum zboara albina.

LOCA AMERICANA = boala contagioasa ce afecteaza stadiile larvare si de prepupa a puietului albinelor. Loca americana este produsa de bacteria numita Bacillus larvae.

LOCA EUROPEANA = boala infectioasa ce ataca larvele de albine cauzata de Streptococus pluton.

LOCA = boala infectioasa a albinelor ce afecteaza puietul. Este cunoscuta in doua variante: loca americana si loca europeana.

Acest articol a fost publicat în dictionar apicol și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.