Ordinul 798

Ordin numarul 798 din data 25-08-2003 pentru aprobarea Normelor privind denumirea, descrierea, definirea, caracteristicile si compozitia mierii
Publicat : Monitorul Oficial partea I numarul 650 din 12-09-2003

Emitent : Ministerul Sanatatii     Intra in vigoare : 12-09-2003

Vazand Referatul de aprobare nr. 133.626 din 6 august 2003, intocmit de Directia generala de implementare si reglementare, avand in vedere prevederile art. 34 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 97/2001 privind reglementarea productiei, circulatiei si comercializarii alimentelor, aprobata si modificata prin Legea nr. 57/2002, in temeiul Hotararii Guvernului nr. 739/2003 privind organizarea si functionarea Ministerului Agriculturii, Padurilor, Apelor si Mediului, al Hotararii Guvernului nr. 743/2003 privind organizarea si functionarea Ministerului Sanatatii si al Hotararii Guvernului nr. 755/2003 privind organizarea si functionarea Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, ministrul agriculturii, padurilor, Apelor si mediului, ministrul sanatatii si presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor emit urmatorul Ordin:

ART. 1
Se aproba Normele privind denumirea, descrierea, definirea, caracteristicile si compozitia mierii, prevazute in anexa care face parte integranta din prezentul Ordin.
ART. 2
Ministerul Agriculturii, Padurilor, Apelor si Mediului, Ministerul Sanatatii si Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor, prin directiile pentru agricultura si dezvoltare rurala judetene si a municipiului Bucuresti, directiile de sanatate publica judetene si a municipiului Bucuresti si oficiile judetene pentru protectia consumatorilor si al municipiului Bucuresti, vor duce la indeplinire prevederile prezentului Ordin.
ART. 3
Prezentul Ordin abroga Ordinul ministrului agriculturii, alimentatiei si padurilor si al ministrului sanatatii si familiei nr. 122/298/2001 pentru aprobarea Normelor cu privire la natura, continutul, originea, prezentarea, compozitia, calitatea si etichetarea mierii, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 610 din 27 septembrie 2001.
ART. 4
Prezentul ordin va fi publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, si va intra in vigoare in termen de 12 luni de la data publicarii.

p. Ministrul agriculturii, padurilor, apelor si mediului, Petre Daea, secretar de stat
Ministrul sanatatii, Mircea Beuran
Presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, Rovana Plumb, secretar de stat

ANEXA 1

NORME privind denumirea, descrierea, definirea, caracteristicile si compozitia mierii

Acest articol a fost publicat în legislatie și etichetat cu . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.