Venin de albine

Veninul de albine este un amestec complex de enzime, proteine si aminoacizi.

[GARD align="left"]

Extras si analizat, este un lichid apos, limpede si incolor. Gustul este de migdale,  putin dulce si usor amarui. Este folosit in medicina pentru a vindeca diferite forme de astm, discopatii,  reumatism, in tratarea hipertensiunii arteriale HTA, a aterosclerozei si artritelor dureroase ca si pentru atenuarea durerilor reumatice, a celor datorate ischiemiei.

Veninul de albine se foloseste foarte des si in medicina,

fiind folosit in foarte multe medicamente si produse farmaceutice. Venin-ul de albine contine acid formic, acid clorhidric si ortofosforic, aminoacizi bogati in sulf, antibiotice, histamina, fosfataza, acizi organici volatili si saruri minerale.

In general, terapia cu veninul de albine pentru problemele reumatice se face simplu, luand o albina din stup si cu penseta pusa in zona in care va intepa. Veninul va fi injectat si isi va face efectul local. Durata si cate intepaturi trebuie administrate depind de la caz la caz si este bine sa fiti consultat de un medic specialist.

Venin de albine

Venin de albine

Scleroza in placi este de asemenea tratata cu venin de albine. Imunologi din intreaga lume lucreaza pentru a pune la punct un tratament care sa dea o stabilitata crescuta persoanelor ce se lupta cu aceasta boala.

Intre contraindicatiile terapiei cu venin de albine se numara hipersensibilitatea la venin, TBC, diabetul zaharat, bolile infectioase, hepatitele, nefritele, insuficientele cardiace, sarcina.

In ultimii ani in Romania nu se mai prelucreaza si nici nu se mai cauta venin de albine.

 

Acest articol a fost publicat în produse apicole și etichetat cu , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Venin de albine

  1. Pingback: Dictionar apicol litera R | Miere de albine si produse apicole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>