Aripioare de pui cu miere de albine

Ingrediente: 2 kg aripioare de pui, 2 linguri miere de albine, 2 linguri sos de soia, 2 linguri zeama de lamaie, 2 linguri ghimbir proaspat tocat, pasta de tomate.

Mod de preparare: se spala bine aripioarele si se inlatura varfurile si grasimea care este in exces. Se sterg cu un servet de hartie pentru a fi uscate si se aseaza intr-un castron. Se amesteca sosul de soia cu sucul de lamaie si ghimbirul si se toarna peste aripioare. Se lasa la marinat la rece pentru 4 ore, amestecand din cand in cand.  Se pregateste un sos din  2 linguri din amestecul in care stau aripile la marinat, mierea de albine si poasta de tomate. Se amesteca bine pana obtinem un sos de consistenta uniforma. Se dau aripioarele prin acest sos si apoi se introduc la cuptorul incalzit in prealabil la 180 grade  pentru 10 minute. Se scot din nou si se trec prin sos si se dau din nou 10 minute la cuptor. Dupa aceasta se scot, se dau din nou prin sos si se lasa in cuptor pana cand sunt facute. Nu este obligatorie o garnitura, aripile preparate astfel putand fi servite ca atare. Pofta buna !

Acest articol a fost publicat în retete și etichetat cu . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>