Baclava greceasca

Ingrediente: o punga cu foi de placinta, 1 pachet de unt, 150gr.  zahar alb, 350 gr. nuci macinate, o lingurita de scortisoara macinata, 150ml apa, 75 ml zeama de lamaie proaspat stoarsa, 8 linguri cu miere.
Mod de preparare: se unge o tava bine cu unt si se aseaza jumatate din foile de placinta, una peste alta, unsa fiecare cu unt. Jumatate din cantitatea de zahar se amsteca cu nucile macinate si se presara peste foile de placinta din tava pe toata suprafata lor. Se acopera cu restul de foi, unse la fel, fiecare cu unt. Se taie cu un cutit lung, direct in tava,  in forma de patratele sau romburi, la dimensiunea dorita. Se da la cuptor la foc mediu (175 grade) pentru aproximativ o ora. Restul de zahar se amesteca cu apa, sucul de lamaie si mierea de albine pe flacara pana se obtine un sirop. Cand placinta este gata se scoate din cuptor si se lasa la racorit pentru 10 minute. Dupa aceasta se toarna siropul obtinut, fierbinte peste placinta. Se lasa pana a2a zi cand placinta este in intregime insiropata. Daca vreti sa va distrati puteti presara pe deasupra baclavalei cind este inca calda un pumn de fistic maruntit. Veti obtine o baclava cu care va puteti mandri in fata prietenilor !

Acest articol a fost publicat în retete și etichetat cu . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Baclava greceasca

  1. Pingback: Placinte cu miere de albine | Miere de albine si produse apicole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>