Chec cu miere

Ingrediente: 250 grame miere, 250 grame faina, 100 grame zahar, 100 grame unt proaspat, 50 grame nuci, o lingurita de scortisoara pisata, o lingurita bicarbonat, coaja de la o lamaie mica data pe razatoare, aroma de rom.

Mod de preparare: intr-un castron in bain marine se omogenizeaza untul si mierea. Separat se amesteca faina cu nucile tocate marunt la cutit, coaja de lamaie, scortisoara si bicarbonatul. Albusul se bate spuma impreuna cu zaharul. Se adauga o lingura de rom si se bate pana spuma este tare si nu se desprinde de tel. Se adauga galbenusurile impreuna cu mierea si faina si se amesteca pana se obtine o compozitie omogena. Se pune in doua tavi unse cu unt si se dau la cuptor la 160 – 180 grade pentru o jumatate de ora.

Acest articol a fost publicat în retete și etichetat cu , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Chec cu miere

  1. Pingback: Prajituri cu miere de albine | Miere de albine si produse apicole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>