Chec cu miere de albine

Ingrediente: 500gr. miere, 400gr. nuca macinata, 8 oua, 1 lamaie, 200 gr. unt proaspat, 1 plic praf de copt, 100 gr. faina, 5 linguri de zahar. Din cantitatile prezentate se obtin 2 checuri mari.
[GARD align="left"]
Mod de preparare: mierea de albine, impreuna cu untul se pun intr-un castron aflat deasupra unui vas cu apa fierbinte pana cand se omogenizeaza compozitia obtinuta. Nuca se amesteca cu faina, coaja de la lamaie si praful de copt. Albusurile se bat spuma, apoi se aduga zaharul si zeama de lamaie. Dupa omogenizare se adauga si galbenusurile. Se adauga mierea si untul. Acestea trebuie sa fie calde. Se amesteca totul usor, fara a se folosi mixerul. Daca gustul lamaii nu va este pe plac, coaja de lamaie poate lipsi din preparare. Se tapeteaza 2 tavi mari cu unt si faina, apoi se toarna continutul obtinut in cele doua tavi fara a le umple complet (un grad de umplere de aproximativ 80%). Se introduc la cuptor, la foc mediu (175 gr.C) pentru aproximativ jumatate de ora. Se taie felii dupa ce s-au racit in prealabil si se servesc… cu pofta !

Acest articol a fost publicat în retete și etichetat cu . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Chec cu miere de albine

  1. Pingback: Prajituri cu miere de albine | Miere de albine si produse apicole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>