Ciocanele cu miere

Ingrediente: 12 pulpe de pui inferioare (ciocanele), 4 linguri faina alba, 2 linguri miere de albine, 2 linguri sos de soia, o lingura de seminte de susan, o lamaie potrivita, 100 ml ulei, 300 ml vin alb, 50 gr unt, sare, piper. Ingredientele sunt pentru patru portii. Timp de preparare al retetei, aproximativ o ora.

Mod de preparare: se amesteca semintele de susan cu sosul de soia, zeama de la lamaie si mierea de albine. Pulpele se trec prin acest amestec si de pun la frigider pentru 2-3 ore. Dupa aceasta, se scot, se trec prin faina si se sareaza si pipereaza. Intr-o tigaie incinsa se topeste untul si se adauga uleiul, apoi se pun la prajit pulpele. Se prajesc pentru 4 – 5 minute pana se aramesc frumos apoi se da focul la mic si se acopera cu un capac, lasandu-se pe foc pentru inca 10 – 15 minute. Dupa aceasta perioada se scurge uleiul prajit din tigaie si se inlocuieste cu sosul in care am tinut pulpele in frigider. Se adauga vinul, se acopera si se lasa pe flacara pana jumatate din vin s-a evaporat si consistenta sosului devine ingrosata. Pulpele se servesc astfel pregatite cu sosul  din tigaie acoperite cu putin patrunjel verde tocat marunt si cu o garnitura de orez.

Acest articol a fost publicat în retete și etichetat cu . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>