Costita de porc cu miere

costita de porc cu miere

costita de porc cu miere

Ingrediente: 1 kilogram de costite de porc fragede, 2 linguri de miere de albine, 150 ml vin alb, 50 ml. tuica, 4 catei de usturoi, ulei pentru prajit si condimente dupa gust:  sare, boia de ardei dulce dulce daca preferati, piper.


Mod de preparare: costitele se portioneaza dupa  cum doriti, se spala si se condimenteaza dupa gust. Se prajesc in ulei pe ambele parti pana capata culoarea aramie. Intr-un vas separat se amesteca tuica cu mierea de albine pana se dizolva complet. Se toarna peste coastele prajite apoi se adauga usturoiul zdrobit si vinul. Daca este cazul se completeaza cu apa pana cand coastele sunt acoperite complet. Se lasa vasul acoperit la fiert, pana ce scade apa. Coastele preparate astfel devin fragede si delicioase. Se pot servi cu garnitura de piure de cartofi albi asezonat cu o salta verde. Pofta buna !

Eu nu le portionez, bag la cuptor bucata intreaga. Le tai cand le asez pe masa. Din cauza crustei de miere, la interior sunt zemoase. De obicei folosesc mai multa miere, si din cand in cand mai ung coastele cu “sucul” din tava. Merg foarte bine si cu cativa cartofi mari taiati in patru copti la cuptor cu putin unt si ceva rozmarin.

Acest articol a fost publicat în retete și etichetat cu . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Costita de porc cu miere

  1. Pingback: Mancare cu miere de albine | Miere de albine si produse apicole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>