Costite de mistret cu miere si palinca

[GARD align="left"]

Ingrediente:  1 kg de costite de mistret (daca nu aveti vanat, puteti folosi costita de porc), 6 catei de usturoi, 2 linguri cu miere de albine, 100 ml ulei, 200 ml vin alb, 50 ml palinca, o lingurita cu maghiran sau ierburi aromatice maruntite, sare, piper.

Mod de preparare: costitele se spala si se portioneaza dupa cum dorim sa le servim. Se condimenteaza bine cu sare si piper din abundenta. Se prajesc in ulei incins, in tigaie pe foc iute pana prind crusta uniform. Se scot pe servetel de hartie sa se scurga uleiul de pe ele si se lasa sa se racoreasca. Mierea si tuica se amesteca bine intr-un vas mai mare. Cand mierea e dizolvata in intregime, se adauga vinul si usturoiul taiat felii subtiri. In acest vas se adauga coastele si daca nu sunt acoperite in intregime se mai completeaza cu apa. Se adauga maghiranul, se acopera si se da la fiert pana scade. Cand sunt gata se servesc cu garnitura de piure de cartofi si varza murata sau muraturi. Pofta buna !

Acest articol a fost publicat în retete și etichetat cu . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>