Mere coapte cu miere de albine

Ingrediente: 250gr. miere, 100gr. nuca maruntita, 50gr. stafide aurii, 40 gr. unt proaspat, 4 linguri de suc de portocale, 4 mere mari. Se foloseste folie de aluminiu alimentara la preparare in cuptor.

[GARD align="left"]
Mod de preparare: se amesteca mierea cu nuca, sucul de portocale, stafidele si o jumatate din cantitatea de unt. Se taie merele in doua si se curata de samburi. Fiecare jumatate se unge cu compozitia pregatita anterior, apoi se unesc cele 2 jumatati cu umplutura la mijloc, pentru a avea aspectul unui mar intreg. Cu restul de compozitie se unge pe exterior “marul umplut”. Fiecare mar astfel pregatit se inveleste in folie de aluminiu alimentar care in prealabil a fost unsa cu untul ramas. Cele 4 mere se dau la cuptor pentru 25-30 minute la foc mediu. Se scot si se servesc in folie pe farfurie de desert. Sunt foarte savuroase la gust iar aburul ce se degaja la deschiderea foliei te face sa uiti de necazuri.

Acest articol a fost publicat în retete și etichetat cu . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Mere coapte cu miere de albine

  1. Pingback: Prajituri cu miere de albine | e-miere.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>