Mere coapte cu miere si lamaie

Ingrediente: 50gr. miere, coaja si sucul stors de la o lamaie potrivita, 50gr. stafide, 50 gr. unt sau margarina, , 4 mere mari.

[GARD align="right"]
Mod de preparare: merele se curata de cotor cu un cutit circular si apoi se cresteaza de jur imprejur cu cutitul la distanta egala. Puteti sa le crestati pe vericala sau pe orizontala, dupa cum va place sa arate cand le scoateti din cuptor. Se amesteca mierea cu untul, (sau margarina, dupa preferinta), sucul de lamaie si  stafidele. Amestecul obtinut se  toarna in mere. Se acopera vasul cu o folie de aluminiu alimentar. Merele astfel pregatite se introduc in cuptorul incins in prealalbil,  la foc mediu pentru 35-40 minute. Se scot si se servesc calde, simple sau cu frisca.

Acest articol a fost publicat în retete. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Mere coapte cu miere si lamaie

  1. Pingback: Prajituri cu miere de albine | e-miere.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>