Mere coapte cu miere si piersici

Ingrediente: 4 linguri de miere, 50gr. unt, 4 mere potrivite, 150gr. piersici uscate (confiate), suc de la o lamaie, o lingurita de scortisoara macinata.


Mod de preparare: se pregatesc merele, se spala, se sterg si se scoate miezul cu semintete. Se aseaza pe un vas termorezistent si se torna pese ele putin unt topit. Preparam umplutura formata din piersici, 2 linguri de miere de albine, jumatate din zeama de lamaie si cu untul ramas. Merele se umplu cu aceasta compozitie si deasura lor se toarna restul de miere. Se pudreza cu scortisoara si se dau la cuptor la foc mediu pentru 30-40 minute. Din cand in cand merele se stropesc cu suc de lamaie. Cand s-au inmuiat si au aspectul potrivit se scot si se servesc ca desert.

Acest articol a fost publicat în retete și etichetat cu . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Mere coapte cu miere si piersici

  1. Pingback: Prajituri cu miere de albine | e-miere.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>