Placinta cu miere si branza de vaci

Ingrediente: 250 ml. lapte, 200 gr. zahar, 3 oua, o lingurita de sare, 350 gr. faina de grau, 100gr. drojdie proaspata. Pentru umplutura: 500gr. branza de vaci, 200 gr. miere de albine, 2 oua, 1 plic de zahar vanilat.


Mod de preparare: pentru foaie, se bat ouale amestecate cu zaharul bine cu telul, Drojdia se inmoaie separat cu laptele caldut apoi se adauga peste ouale batute. Se adauga sarea si treptat faina pana se obtine un amestec omogen ca de aluat bun de intins. Se lasa intr-un vas acoperit cu un tifon curat la dospit pentru 15 – 20 minute.
Pentru umplutura, se amesteca branza de vaci cu ouale, mierea de albine si zaharul vanilat.

Se intinde din aluatul dospit o foaie de grosime potrivita care se taie in patrate. Pe fiecare patrat se aseaza o lingura de umplutura si se aduna colturile patratelului la mijloc astfel ca umplutura sa nu iasa (ca la poale’n brau). Cand sunt gata, se aseaza pe o tava ce a fost tapetata cu faina si se introduc la cuptor la foc potrivit pentru o jumatate de ora. Se pot unge cu un ou batut spuma sau cu un sirop de zahar si apa. Pofta buna !

Acest articol a fost publicat în retete și etichetat cu . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Placinta cu miere si branza de vaci

  1. Pingback: Placinte cu miere de albine | Miere de albine si produse apicole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>