Placinta cu morcovi si miere

[GARD align="left"]

Ingrediente: 300 gr. miere, 500 gr. morcov proaspat ras pe razatoarea mica si scurs, 2 oua, 125 gr. unt, 300 gr. stafide aurii mari, 100gr. alune maruntite, 250gr. faina alba, 250gr. faina integrala, sucul de la o portocala mare, 15 gr. vanilie, un praf de copt, 5 gr. scortisoara macinata, 5gr. praf de ghimbir, 5gr. nucusoara macinata, 5 gr. sare, 5gr. bicarbonat de sodiu.

Mod de preparare: se amesteca untul cu mierea si se adauga treptat ouale. Se omogenizeaza foarte bine. In alt vas, amestecati sucul de la portocala cu vanilia, stafidele, alunele si morcovul ras. Separat amestecati fania, praful de copt, nucusoara, ghimbirul, scortisoara si bicarbonatul de sodiu impreuna cu sarea. Amestecul obtinut se toarna peste ouale amestecate cu miere. Se omogenizeaza si apoi se toarna peste amestecul cu morcov. Se obtine un aluat care se pune intr-o tava unsa si se de la cuptor la foc mediu pentru 40 – 50 minute. Cand e gata, se lasa la racit si se taie in formele dorite. Este delicioasa si se serveste la cafea.

Acest articol a fost publicat în retete și etichetat cu . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Placinta cu morcovi si miere

  1. Pingback: Placinte cu miere de albine | Miere de albine si produse apicole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>