Porc in crusta de miere cu mustar

[GARD align="left"]

Ingrediente: durata de preparare (6 portii) depaseste 3 ore! de preferat 3 kilograme de coaste sau spate de porc, 1 pahar de vin alb, 3 linguri miere, 6 catei de usturoi, 3 crengute de rozmarin, 3 linguri de ulei de masline, 3 linguri de mustar cu bobite (Dijon), o lingurita de cimbru uscat si maruntit, sare, piper.

Mod de preparare: carnea se spala foarte bine si se sterge cu un prosop. Se aseaza pe o tava pentru a se da la cuptor. Usturoiul taiat felii  subtiri si crengutele de rozmarin vor impana carnea. Se condimenteaza dupa gust cu uleiul de masline, sare si piper pe ambele parti. Se adauga vinul si se da la cuptorul incins la 160 gr. pentru 100 minute. Din cand in cand se stropeste carnea cu sucul ce s-a format in tava. Se pregateste un amestec de miere si mustar cu care se unge carnea bine pe ambele parti. Se da la cuptor pentru inca o ora. Este gata cand carnea este acoperita de o glazura caramelizata frumos, aramiu. Se serveste taiata felii, intre coaste cu garnitura de cartofi taranesti sau alte legume fierte natur. Este delicioasa.  Pofta buna !

Acest articol a fost publicat în retete și etichetat cu . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Porc in crusta de miere cu mustar

  1. Pingback: Mancare cu miere de albine | Miere de albine si produse apicole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>