Prajitura cu vanilie si foi cu miere

Ingrediente: – pentru crema de vanilie: 3 oua proaspete, 100 grame unt, 100ml frisca lichida, 150 grame zahar tos, 500 ml lapte, vanilie, 5 linguri amidon alimentar.
- pentru foi: 450 grame faina alba, 150 grame zahar tos, 3 linguri cu miere, 50 grame unt, 1 ou,  o lingurita bicarbonat de sodiu, 50 ml lapte, zeama de lamaie.

Mod de preparare: intr-o cratita potrivita se amesteca zaharul cu oul, untul,  laptele si mierea. Se bat cu telul pana se omogenizeaza bine. Se pune cratita pe foc mic si se amesteca cu telul incontinuu pana zaharul s-a dizolvat. Amestecul obtinut se pune peste faina, se amesteca si se toarna bicarbonatul si zeama de lamaie. Din acest amestec se framanta un aluat ce se imparte in patru parti egale care se intind si se coc pentru 5 minute fiecare pe spatele unei tavi de cuptor, eventual, pe hartie de copt. Odata coapte, foile se lasa la racit. Crema se prepara astfel: intr-o cratita, zaharul, vanilia impreuna cu ouale se bat foarte bine, adaugandu-se amidonul spre sfarsit. Laptele incalzit se toarna treptat, putin cate putin. Se pune pe flacara mica si se amesteca in continuare pana se obtine o crema de consistenta tare, ca o plastilina. Cand se raceste se adauga frisca si se amesteca din nou. Crema se imparte in 3 parti egale si se ung foile una peste alta, ultima ramanand neunsa. Se aseaza o foaie de hartie de copt deasupra si peste ea se pune o tava care sa acopere toata suprafata prajiturii peste care se pune o greutate si se da la frigider sau la rece pana a doaua zi cand crema e patrunsa in foi. Se taie patratele de 4-5 cm si se serveste. Pofta buna !

Acest articol a fost publicat în retete și etichetat cu , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>