Pulpe de pui cu miere si sos de rosii

[GARD align="left"]

Ingrediente: 6 pulpe de pui intregi, 3 linguri cu miere, 500gr rosii decojite, 100ml vin alb, o ceapa, 1 catel de usturoi, o lingura cimbru maruntit, 150 gr masline, 5 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: pulpele taiate pe jumatate se condimenteaza dupa gust si se pun intr-o tigaie cu putin ulei incins pana se rumenesc frumos pe ambele parti. Se scot pe un platou si se lasa la racorit. In uleiul ramas se pune ceapa tocata marunt si usturoiul pisat. Dupa 3 minute se adauga rosiile, vinul, mierea si cimbrul maruntit. Se da in clocot apoi se adauga pulpele rumenite si se acopera cu un capac tigaia. Dupa aproximativ 5 minute se adauga maslinele taiate, se amesteca sa nu se prinda si se lasa la fiert pentru inca 10-15 minute. Se serveste cu garnitura de cus cus al dente sau orez. Mancarea obtinuta este pentru aproximativ 4 portii. Pofta buna !

Acest articol a fost publicat în retete și etichetat cu . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>