Pulpe de pui la cuptor cu miere

Ingrediente: 12 pulpe de pui intregi, miere de albine pentru uns pulpele in intregime, 360gr. orez, 2 morcovi potriviti, 3 cepe mari, 2 linguri de ulei, 2 linguri de zahar, o conserva de rosii in sos tomat de 3-400gr., o conserva de ananas in suc de 560gr. condimente dupa gust:  sare, boia dulce, piper si daca folositi, vegeta.


Mod de preparare: se spala bine pulpele si se curata. Se condimenteaza cu boia de ardei, piper si sare. Se unge o tava cu putin ulei si se aseaza pulpele in ea. Se acopera cu o folie de aluminiu drept capac si se dau la cuptorul incalzit in prealabil la 175 grade, pentru aproximativ 30 minute. Dupa aceasta, se indeparteaza folia de aluminiu si se unge fiecare pulpa bine cu miere de albine dupa care se introduc din nou la cuptor (fara folie)  pentru 10-15 minute.

Gernitura se prepara separat, din orezul bine spalat in prelabil care se pune intr-un vas cu 750 ml. apa, sare, vegeta. Se fierbe pentru 15-20 minute. Morcovii curatati si spalati se taie rondele si se pun la fiert separat cu sare si eventual o lingurita de vegeta. Ceapa se taie solzisor si impreuna cu zaharul se caleste cu putin ulei. Intr-o tigaie mai inalta se pune ananasul taiat cubulete scurse cat mai bine din conserva impreuna cu rosiile tot cubulete, morcovul si cepa. Se aduga condimente si se caleste pentru 4 – 6 minute pe foc mai tare.

Pentru servire, pe o farfurie mare,  puneti 2 pulpe rumenite si garnitura: 4 linguri de pilaf de orez peste care puneti 2 linguri din sosul obtinut din ananas si rosii. … pofta buna… !

Acest articol a fost publicat în retete. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Pulpe de pui la cuptor cu miere

  1. Pingback: Mancare cu miere de albine | Miere de albine si produse apicole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>