Vita cu miere

Ingrediente: 1 kg antricot vita, 250 ml vin alb, 250 ml apa, 2 linguri piper boabe negru, 5 linguri ulei de masline virgin, 3 linguri de miere de albine.


Mod de preparare: se spala bine carnea si se condimenteaza cu sare, piper si se acopera cu mierea de albine. In tava de cuptor inalta, unsa cu ulei de masline se pune carnea si vinul si se adauga 100ml apa. Se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor la foc mediu (150-175 grade). Daca mai trebuie completat cu apa se mai adauga treptat. Se lasa 70 – 80 minute timp in care carnea fierbe innabusit si se fragezeste, dupa care se scoate folia si se introduce din nou tava la cuptor. Se lasa pentru inca 10 – 15 minute stropind carnea cu sosul rezultat in tava. Se serveste fierbinte cu ce garnitura va place alaturi de un pahar de vin rosu. Pofta buna !

Acest articol a fost publicat în retete. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Vita cu miere

  1. Pingback: Mancare cu miere de albine | Miere de albine si produse apicole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>