Miere de coriandru

miere de coriandru

miere de coriandru

Miere de coriandru,

este o miere de albine florala, de culoare deschisa, asemanatoare cu cea de salcie. In primele  doua saptamani de la extractie are un gust neplacut. Este lasata in maturator descoperita, si in cateva zile gustul se modifica ajungand o miere foarte gustoasa. Este parfumata astfel incat e usor de deosebit de alte sorturi de miere.

Miere de coriandru

are proprietati medicinale sporite si este relativ usor de gasit deoarece apicultorul obtine cantitati importante de miere de la aceasta planta.  Folosind albinele in culturile de coriandru, apicultorul recolteaza miere de coriandru iar agricultorul este multumit ca din cauza polenizarii facuta de albine obtine o productie mult mai ridicata pe un hectar de cultura. Retetele cu miere de coriandru indica acest sort de miere pentru tratarea ulcerului sau pentru diferite gastrite hiperacide.

[GARD align="right"]

Coriandrul este o planta melifera, mediteraneana, cultivata pentru semintele sale folosite in bucataria de zi cu zi pe post de condiment. In culturile de coriandru exista intotdeauna doi sau trei stupi (la un hectar de cultura), pentru a creste cantitatea de seminte recoltata. Este foarte interesant ca florile (inflorescentele au pana la 12 flori de culoare alba), nu se deschid toate odata, astfel incat albinele au o perioada lunga de cules la aceasta planta.

In Romania, se extrage miere de coriandru in:

- Campia Baraganului,
- Campia Olteniei,
- Campia si Podisul Dobrogei.

Sunt zonele cu clima cea mai apropiata de clima mediteraneeana in care traieste coriandrul de obicei. Cam atat despre miere de coriandru.

Acest articol a fost publicat în sorturi de miere și etichetat cu . Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la Miere de coriandru

  1. Pingback: Miere de salcie | Miere de albine si produse apicole

  2. Amadeo spune:

    Mierea de coriandru are odata cristalizata culoare spre maro, mai inchisa decat teiul si floarea soarelui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>