Miere de crusin

miere de crusin

miere de crusin

Miere de crusin este o miere al carei pH este intre 6 si 7 (fata de  3 – 4,5 cat are o mierea de albine in mod normal). Acest fapt ii confera  mai multe atribute.

Miere de crusin

- o miere stabila ale carei proprietati se modifica mai greu in timp. Din aceasta cauza se pastreaza mai bine. Cristalizeaza greu. Un alt avantaj ce il are miere de crusin este ca datorita pH-ului neutru, are un procent mic de HMF (HidroMetilFurfurol). HMF este o aldehida care rezulta din descompunerea termica a zaharurilor si carbohidratilor si este un factor important care arata calitatea mierii de albine. Standardul de calitate al mierii de albine ia in consideratie  HMF-ul pentru stabilirea calitatii mierii in Comunitatea Europeana.

Miere de crusin,

o miere de culoare mai inchisa, spre brun roscat ce are un gust deosebit, foarte bun. Este singura miere cu efect laxativ si din acest caz este destul de cautata pe piata pentru tratarea constipatiei cronice sau a altor boli ce tin de stomac.

[GARD align="right"]

Crusinul este un arbust melifer, originar din Europa  dar raspandit si din Asia Centrala pana in Siberia si chiar Africa de nord. Ajunge pana la inaltimi de 7-8m si are frunzele mari si verzi. Fructele lui, desi dulci, sunt toxice pentru om si trebuie evitate. Coaja arbustului se foloseste in tratarea constipatiei cronice si este cel mai eficient mijloc de tratament pentru aceasta. Cu ani in urma, din pigmentul obtinut din prelucrarea cojilor se vopsea parul si materialele textile in rosu sau cafeniu. Din fructe se obtine o culoare galbena.

Miere de crusin

se extrage in Romania in cantitati destul de mici, la nivel de tara. Trebuie luat in seama faptul ca crusinul este destul de putin raspandit. Daca aveti posibilitatea sa procurati miere de crusin, va veti indragosti de aroma ei placuta.

Acest articol a fost publicat în sorturi de miere și etichetat cu . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>