Miere de floarea soarelui

miere de floarea soarelui

miere de floarea soarelui

Miere de floarea soarelui, o miere cu un gust unic, inconfundabil ce te duce cu mintea la gustul fructelor parguite toamna, iar mirosul este placut, de o dulceata specifica. Are culoarea galbena in nuante de la mustar la auriu. Cristalizeaza foarte repede, uneori chiar in faguri, extractia ei trebuind sa se faca repede. Dupa cristalizare, are un aspect de masa compacta, uniforma. Acest lucru se intampla din cauza ca mierea de floarea soarelui are un continut mare de glucoza. Este o miere monoflorala, extrasa in zonele in care se cultiva floarea soarelui pe suprafete intinse. Din nectarul cules de la un hectar de floarea soarelui, albinele produc in medie aproximativ 50 kilograme de miere de floarea soarelui.

[GARD align="right"]
Miere de floarea soarelui, este
- recomandata pentru tratarea afectiunilor legate de circulatia sangelui, regleaza tensiunea arteriala si este buna pentru persoanele cu deficiente de memorie (lecitina se gaseste in forma pura in  miere de floarea soarelui) . Toate acestea deoarece are un continut crescut de vitamina p. In mierea de floarea soarelui se gaseste in cantitati mari si vitamina E. Este recomandata si pentru stimularea imunitatii. Este mierea care cunoscuta ca fiind energizanta si afrodisiaca, recomandata persoanelor surmenate, atat fizic cat si intelectual;
- este folosita si ca diuretic, multe dintre retele vechi, consemneaza acest lucru;
- are efecte calmante in cazul bolnavilor de ateroscleroza.

In gospodarie, miere de floarea soarelui, este foarte apreciata pentru gustul ei bun si se foloseste pe scara larga  pentru producerea prajiturilor cu miere, de la biscuiti, pana la nuga.

Ca urmare a productivitatii ridicate, mai ales ca cei care cultiva suprafete mari de floarea soarelui sunt interesati de albine deoarece creste polenizarea daca au familii de albine in zona si creste automat si productia de seminte de floarea soarelui, apicultorii vand miere de floarea soarelui la preturi mai mici decat celelalte sorturi de miere, dar, acest lucru nu trebuie sa va faca sa credeti ca este o miere de calitate mai slaba.

Miere de floarea soarelui – ideala de a fi folosita in gospodarie.

Acest articol a fost publicat în sorturi de miere și etichetat cu . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Miere de floarea soarelui

  1. Pingback: Apicultura | Primaria Rosiori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>