Miere de iarba neagra

miere de iarba neagra

miere de iarba neagra

Miere de iarba neagra este o miere mai speciala,

diferita de celelalte sorturi existente. Este practic un gel cu caracteristici diferite fata de orice alta miere cunoasteti. Are o consistenţa de jeleu cu o multitudine de bule de aer mici care dau o scanteiere caracteristica de chihlimbar.  In cazul in care mierea este incalzita, aceste bule se ridice la suprafata si in absenta lor mierea de iarba neagra isi pierde felul aparte de prezentare.  In limbajul comun, miere de iarba neagra pura nu implica o puritate absoluta. Daca exista peste 20% polen de la alte flori, se considera ca avem o miere de iarba neagra buna si chiar daca ar fi un continut de 40% boabe de de polen strain, mierea are in continuare gust, aroma si consistenta unei miere de iarba neagra. Este o miere solicitata mult la export si foarte pareciata pe piata interna. De multe ori gustul si consistenta sortului miere de iarba neagra este comparat cu caramelele. Aroma este parca mai intensa daca mierea este pastrata in timp.

Miere de iarba neagra, nu cristalizeaza.

[GARD align="right"]

Iarba neagra este o planta ce creste indeosebi la munte dar si la ses, cu precadere in zonele mlastinoase si care are o floare micuta, violacee in forma de clopot, ce contine nectar bogat in minerale. Se recolteaza in principal in luna septembrie, in pastoral. Reputatia in cazul miere de iarba neagra vine din antichitate, unde se folosea la curtea faraonului  in tratarea diferitelor maladii. Este recomandata celor cu probleme digestive, bolnavilor ce au probleme de transpiratie.

Despre miere de iarba neagra se spune ca este o miere premium.

Acest articol a fost publicat în sorturi de miere și etichetat cu . Salvează legătura permanentă.

5 răspunsuri la Miere de iarba neagra

 1. Pingback: Dictionar apicol litera T | Miere de albine si produse apicole

 2. marian spune:

  buna seara va rog mult de tot imi puteti spune si mie daca este buna aceasta miere pt boala pe care o am?sufar de hepatita C.am cumparat niste miere neagra din fructe de padure,afine si brad,va rog din suflet sa imi spuneti si mie daca mai pot lua in continuare sau nu,iar catina este buna pt ficat???

 3. david spune:

  Pt tratamentul astmului bronsic,asi dori un tratement cu miere de albine si amestecuri de alte plante utile. MULTUMESC ANTICIPAT,DAVID G.

 4. Dani spune:

  Este posibil ca dupa consumul acestei mieri de iarba neagra sa apara dureri de burta?

  • admin spune:

   :) La excesele care le-am facut cu acesta miere, nu am avut nici un fel de probleme. Nici nu am auzit pana acum sa se planga cineva…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>