Miere de mai

miere de mai

miere de mai

Miere de mai – o miere de albine pentru uzul apicultorilor ?

[GARD align="left"]

Numita asa deoarece este facuta din prima recolta de nectar a anului, dupa iesirea din sezonul rece, o miere de mai se deosebeste de celelalte sorturi de miere deoarece inglobeaza nectarul primelor flori ce apar pe campul inca acoperit de zapada. Desi productia de miere de mai este slaba, apicultorii se bucura de un gust aparte si o miresma neintrecuta. Pentru ca se extrage putina miere, aceasta nu se gaseste in magazine sau la vanzatorii din piete. Este o miere de care se bucura apicultorul si familia sa ca fiind prima recolta a anului, putina cantitativ, dar din punct de vedere calitativ, ireprosabila.

Miere de mai contine nectar din mai multe flori.

Plantele melifere ce infloresc in luna martie si aprilie sunt: cornul, caisul, piersicul, migdalul, plopul alb, ulmul de camp, catina, urzica moarta, ghiocelul, salcamul alb, rapita, artarul tatarasc, jugastrul, salcia. Mai putin melifere dar tot cu inflorire in aceasta perioada sunt visinul, ciresul, prunul, marul, mazarichea, trifoiul, lucerna, liliacul.

Majoritatea plantelor melifere enumerate mai sus si care  infloresc in luna martie sau aprilie,  au o pondere productiva medie der de pe ele se recolteaza miere de mai.  Sunt importante pentru ca asigura o hrana proteica de calitate ce stimulează cresterea de puiet si implicit contribuie sanatatea si  dezvoltarea familiilor de albine in vederea valorificării eficiente a culesului principal de salcam si apoi de tei.

Daca ajungeti intr-o stupina in aceasta perioada, rugati apicultorul sa deschida un stup pentru a simti miresmele inglobate de trezirea la viata a naturii si sa va dea sa gustati primul rod al stupului. Nu veti regreta.

Nu uitati ca o miere de mai este foarte sanatoasa.

Acest articol a fost publicat în sorturi de miere și etichetat cu . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>