Miere de pin

miere de pin

miere de pin

Miere de pin, o miere de mana,

mai deschisa la culoare dar de consistenta mai mare, contine multe uleiuri volatile si resturi de rasina. In miere de pin gasim un continut ridicat de minerale si zaharuri complexe. Este parfumata si buna la gust.

Cand vorbim de miere de pin,

[GARD align="right"]

vorbim de o miere ce contine mult calciu si magneziu, ceea ce o face cautata pentru cei au nevoie de energie. Calciul si magneziul natural continut in miere de pin, sunt mai usor asimilate de organism decat cele obtinute sintetic.

Miere de pin are putina glucoza in compozitie, fapt ce o face sa cristalizeze greu, ani de zile ramanand in forma lichida. Ca indicatii terapeutice, miere de pin este folosita in tratarea bolilor ce afecteaza caile respiratorii deoarece are calitati antiseptice si antiinflamatorii. Are si proprietatea de a calma tusea.

Pentru apicultori, obtinerea mierii de pin este destul de problematica deoarece fiind o miere de mana, uzeaza foarte mult albinele. Un alt aspect este ca peste iarna, mierea de pin nu se lasa ca hrana in stup pentru iernarea cuibului ea fiind extrasa in totalitate din stup in luna septembrie sau mai devreme.

Cantitatea cea mai mare din acest sort de miere se produce in Turcia care exporta in Europa  asigurand pana la 70% din miere de pin ce exista pe piata europeana.

Acest articol a fost publicat în sorturi de miere și etichetat cu . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Miere de pin

  1. Bibe Calin spune:

    Buna ziua!
    Asi dori sa comand miere de pin. Daca puteti sa imi trimite ti pe adresa de e mail atomulgrabit00@yahoo.com vreo adresa de unde pot comanda.
    Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>