Miere de salcam

miere de salcam

miere de salcam

Miere de salcam,

o miere monoflora, pentru ca, la inflorire, salcamul este atat de incarcat de flori pline de nectar, incat albinele nu mai aduna si de la alte plante pentru ca nu este nevoie. Se obtine o miere de puritate mare pe perioada cat salcamul este in floare. Culoarea la miere de salcam este aproape incolora sau avand tente spre galbui. Este lichida, nu cristalizeaza, ceva mai vascoasa in anotimpul rece. Are un buchet placut si un gust dulce, caracteristic. In continutul miere de salcam, au fost identificate in jur de 450 substante dintre care vitaminele B1, B2, B6, B12, diversi acizi organici, enzime.

Miere de salcam,

este un bun antiseptic, stimuleaza pofta de mancare, imbunatateste activitatea ficatului. Este recomandata in cazul infectiilor bronhice, a astmului bronhic si a guturaiului. Diluata in apa calduta si bauta inaintea mesei, are capacitatea de a reduce aciditatea in cazul gastritelor hiperacide. Este folosita ca adjuvant si in tratarea ulcerului. Ajuta circulatia sangelui si este des folosita inainte de culcare pentru indulcirea ceaiului de “noapte buna”.

Miere de salcam,

este cea mai apreciata de consumatori, se gaseste relativ usor si datorita faptului ca cristalizeaza greu este cumparata in cantitati mai mari. Pentru apicultori este usor de extras, albinele sunt productive, adunand cantitati de ordinul kilogramelor intr-o zi de pe un areal cu salcam.

Desi nu este o miere premium, pentru casa, o miere de salcam este nelipsita.

Acest articol a fost publicat în sorturi de miere și etichetat cu . Salvează legătura permanentă.

6 răspunsuri la Miere de salcam

  1. Pingback: Economia | Primaria Rosiori

  2. Pingback: Economia comunei Girleni judetul Bacau | Primaria Girleni

  3. Pingback: Beneficii ale mierii de albine | e-miere.ro

  4. Pingback: creste nivelul testosteronului | dus rece fierbinte | despre 2012

  5. Pingback: Salcam | Miere de albine si produse apicole

  6. Pingback: Miere poliflora | Miere de albine si produse apicole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>