Miere de tei

miere de tei

miere de tei

Miere de tei, o miere ce intra in  categoria celor mai bune şi celor mai apreciate sorturi de miere. Este  bogata in vitamine (vitamina B1 este in exces) si aminoacizi. Culoarea pentru miere de tei este deschisa, batand usor in galben cateodata chiar cu reflexe verzui. Exista si miere de tei de culoare portocalie spre roscat. Este destul de fluida dar spre toamna devine vascoasa. In sedimentul ei, granulele de polen ajung pana la 80% , uneori conţinand si o cantitate insemnata de mana. Cristalizarea pentru o miere de tei se face spre toamna si are o consistenta ce aduce a unt, cristalele mari, avand culoarea alba, mierea capatand un gust mai catifelat si parca mai profund. Deoarece aroma proaspata la o miere de tei este foarte puternica, pentru a-i diminua din gust, se amesteca cu alte sorturi de miere sau, in general, cu miere poliflora.

Miere de tei, o miere cu  proprietăţi anti-microbiene şi anti-inflamatorii recunoscute.

[GARD align="right"]

Are calitati linistitoare fiind prescrisa in afectiunile sistemului nervos si in insomnii, este un bun sedativ. Este recomandata si pentru bronsite – duce la calmarea lor. Foarte des folosita in casa la tratarea racelilor si guturaielor, a iritatiilor gatului. Popular este folosita si ca remediu impotriva oboselii si a stresului.

Romania mai are inca cea mai mare suprafata de padure de tei din Europa.

Acest fapt ne confera primul loc la exportul cantitativ si calitativ pentru miere de tei in Europa Vestica.

Acest articol a fost publicat în sorturi de miere și etichetat cu . Salvează legătura permanentă.

3 răspunsuri la Miere de tei

  1. Pingback: Economia | Primaria Rosiori

  2. Pingback: Beneficii ale mierii de albine | e-miere.ro

  3. Pingback: Tei | Miere de albine si produse apicole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>