Miere de trifoi

miere de trifoi

miere de trifoi

Trifoiul este o planta melifera importanta. Florile de trifoi sunt deschise pentru aproximativ 30 zile, timp in care albinele culeg nectar si polen de pe ele. Dintre toate felurile de trifoi, trifoiul alb este sortul cel mai productiv. In lume se cultiva in multe tari trifoiul ca planta melifera si nu furajera (Canada, Noua Zeelanda). Cantitatea de nectar ce o produce trifoiul difera in functie de areal si specie, dar tot este considerata o planta ce da cantitati mari de miere.

Miere de trifoi – considerata cea mai buna ca savoare si prezentare.

[GARD align="right"]

Este bogata in vitamine (B1, B2, C) culoarea variind in functie de specia de la care provine (alba la trifoiul alb pitic, galben-rosietica la celelalte varietati). Cristalizeaza lent, cu granule fine. Uneori continutul de apa este mai mare decat trebuie si apicultorii o lasa in camera calda pentru deshidratare.

Miere de trifoi, o miere cu calitati septice si un bun calmant al tusei.

Este folosita pe scara larga in producerea de dulciuri si nu lipseste din bucatarii. De fapt bucatrii si patiserii se aprovizioneaza cu miere de trifoi, daca nu o gasesc, cauta alte sortimente. Sportivii o apreciaza deoarece este o sursa de energie naturala. Stimuleaza metabolismul celular si ajuta la purificarea si eliminarea toxinelor din organism.

Acest articol a fost publicat în sorturi de miere și etichetat cu . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>