Miere poliflora

miere poliflora

miere poliflora

Miere poliflora, o miere obtinuta din nectarul mai multor tipuri de flori.

[GARD align="left"]

Miere poliflora – considerata de majoritatea specialistilor ca fiiind o miere completa, folosita in tratarea multor  boli sau afectiuni. Culoarea si aroma pentru o miere poliflora, variaza in functie de tipul de floare predominant. In compozitia sa intra vitamine din complexul B si C, enzime, acizi organici (acid lactic, acid gluconic) și diverse saruri minerale (fier, fosfor, calciu, potasiu). Este usor de asimilat in organismul uman datorita continutului sau de glucoza, sucroza si fructoza.

Analizele energetice de laborator pentru o miere  poliflora au aratat o valoare energetica de peste 3000 de kcal. pentru un kilogram. Chiar si  cristalizata, proprietatile ei nu se pierd. Specialistii recomanda ca mierea sa fie consumata cu moderatie, pana la trei lingurite amestecate cu lapte, iaurt, ceai sau fructe, de doua sau trei ori pe zi.

Pentru sanatate, o miere poliflora este recomandata pentru:

  • tratarea anorexiei (datorita continutului sau bogat in fier);
  • stimularea apetitul (faciliteaza procesul digestiv);
  • imbunatateste activitatea inimii;
  • eficientizeaza activitatea ficatului;
  • determina o crestere a procentului de hemoglobina din sange;
  • un execelent remediu pentru oboseala fizica și psihica,recomandata sportivilor de performanta;
  • consumul regulat previne probleme legate de crestere și demineralizarea oaselor.

Medicina populara romaneasca, recomanda un amestec realizat pe baza de miere poliflora si suc de lamaie pentru tratarea bolilor de ficat.

Credinta ca mierea de salcam este superioara celei poliflore s-a dovedit eronata. Drept urmare o miere poliflora se vinde la un pret mult mai mic decat cea de salcam. Majoritatea apicultorilor stiu din experienta ca lucrurile de fapt nu stau deloc asa si de cele mai multe ori pentru consum, cei care cunosc, folosesc cu precadere o miere poliflora.

Tipuri de miere poliflora

Fie ca e vorba de miere de salcam, tei, zmeura, floarea-soarelui sau orice alt tip de planta, mierea monoflora, obtinuta de la un singur tip de floare, este inferioara daca o comparam cu miere poliflora. Aceasta este obtinuta din nectarul mai multor tipuri de flori si contine o varietate foarte larga de minerale, vitaminele și substantele active prezente in plantele respective. In general nu putem vorbi de o clasificare stricta dar in functie de ce culeg albinele putem spune ca exista miere poliflora de flori de camp, miere poliflora de pomi fructiferi, etc. Prin consumarea de miere poliflora o persoana obține un plus de vitamine și minerale transferate de albine de la planta in miere. Din aceasta cauza, o miere poliflora reprezinta o varietate de miere indicata in a fi utilizata in remediile naturiste.

Acest articol a fost publicat în sorturi de miere și etichetat cu . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>